Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Λίγη ανθρωπιά με το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων.

Θεωρούμε ότι ο υπουργός κ. Σουφλιάς είναι από τους πλέον πετυχημένους όλων των εποχών. Θα έπρεπε λοιπόν να δει λίγο πιο ξεκάθαρα το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων και να "χτυπήσει" αυτούς που πραγματικά ευθύνονται και όχι τον Έλληνα πολυπαθόντα φορολογούμενο.

Ως γνωστόν, ο αγοραστής δεν έχει και πολλές επιλογές. Το 95% των νεόκτηστων κατοικιών έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους. Το υπόλοιπο 5% συνήθως δεν αξίζει. Άρα καταλήγουν όλοι ν'αγοράσουν κατοικία με κλειστό ημιυπαίθριο, για τον οποίο σημειωτέον, πληρώνουν στην εφορία ένα σημαντικό ποσό.

Εδώ λοιπόν γεννάται το ερώτημα: Η πολεοδομία πώς ενέκρινε το κλείσιμο του κάθε ημιυπαίθριου χώρου; Γιατί δεν γίνεται έλεγχος μετά την αποπερράτωση των ακινήτων; Γιατί να μην πληρώσουν οι κατασκευαστές το πρόστιμο, που στο κάτω-κάτω γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πληρώνονται και για τον ημιυπάιθριο; Γιατί ο υπουργός μιλάει για "τακτοποίηση" και όχι για νομιμοποίηση;

Κύριε υπουργέ σας παρακαλούμε θερμά να ευαισθητοποιηθείτε για το θέμα όπως ευαισθητοποιηθήκατε και πήρατε πίσω το θέμα του χωροταξικού, όταν το δημοσιεύσε μεταξύ άλλων ένα άλλο blog το http://antipariafwni.blogspot.com. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

[Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν στις 16/7/2009 μέσω e-mail τα dplir@ggde.gr & service@dorg.minenv.gr].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζητάμε!

Ζητάμε!
Φωνάξτε δυνατά!